Skip to main content
kismama jóga

Saját szülésélményeim is inspiráltak arra, hogy tovább képezzem magam abban az irányba, hogy hogyan lehet a kisbabákat méhen belül, biztonságosan és hatékonyan a szüléshez optimális pozícióba terelgetni.

Mikor a kisfiamat vártam sokkolt a hír, hogy ez a drága várva várt gyermek, bizony farfekvéses és a közeledő kiírt dátum ellenére esze ágában sincs megfordulni. Kerestem, kutattam az okát, hogy mivel lehet ezen változtatni. Szálazgattam a lelki okokat is, vajon mi lehet az oka, hogy nem akaródzik neki bukfencet vetni lefelé.

Úgy érzem, hogy minden lehetséges és számunkra akkor elérhető információval felvértezve kezdtünk neki, hogy befordítsuk őt. Jógaoktatóként nem esett nehezemre, hogy az idő nagy részét a fordított testhelyzetek, a csipőemelés, a négykézláb cica pózban, vagy épp lefelé néző kutyában töltsem, a 2 éves kislányom nagy örömére ☺. További vidám percek voltak, mikor a lábos helyett a hasam aljára került a fagyott zöldborsó, majd elemlámpa fényével próbáltuk csalogatni szerelmünk gyümölcsét. A leghatékonyabb az volt, amikor saját magamnak írtam befordító meditációt és mondtam fel hanganyagnak ( ez a meditáció is hamarosan megvásárolható lesz itt az oldalon) itt éreztem, hogy a kis buksijával elmozdult, majd kis idő múlva vissza illeszkedett a jól megszokott helyére.  

 Ekkor néztem szembe azzal a helyzettel, hogy bár azt mondtam, hogy én soha többé nem fekszem műtő asztalra, most úgy tűnik a kisfiam számára ez az egyetlen lehetőség a biztonságos megérkezéshez. A mi utunk ez volt és így lett egész, de a „Mi lett volna ha?” kérdése ott volt bennem sokáig.

vajúdás apával

2019-ben volt először itthon Spinning Babies képzés, már ekkor szerettem volna menni, de a kicsi még nagyon kicsi volt és én még nem álltam készen egy több napos távolléttel járó oktatásra.

Tavaly novemberben viszont jött Debra Mclaughlin amerikai bába, szülésznő és terapeuta MAP a „Jobb Szülésért” képzése, ami a gyakorlatot és a szemléletet tekintve nagyon hasonló a Spinning Babieshez, itt már nem volt kérdés, hogy ott a helyem.

A képzés előtti napokban már annyira izgatott voltam, hogy többször is álmodtam, hogy elkések, rossz helyre megyek vagy elnézem a napokat. Ebből is látszik, hogy mennyire mélyen csípődött ez be nekem. A képzés első napjának reggelén teljesen elment a hangom, amit szintén jelnek vettem, utoljára akkor történt velem ilyen, amikor a kismama jógaoktató vizsgámra készültem, ami sorsfordító volt az életemben. Szóval hangtalanul, suttogva ám nyitott szívvel és füllel szívtam magamba minden tudást, ami csak áramlott Debrából.

Sok-sok aha élményem volt a saját megéléseim nyomán is, de a korábbi szüléskísérések tapasztalatai is új fényt kaptak, mélyebb megértést, nagyobb tanítást, mint elsőre hittem.

Már a képzés utáni első héten megtaláltak a harántfekvő vagy épp faros babácskák anyukái és a sor azóta is folytatódik, jelentem a technika működik, a babák kimozdíthatóak és beforgathatóak, sőt több sikeres szülésmegindítás is történt a módszer segítségével.

Boldogan mesélem majd még a tapasztalataimat nektek és hozok majd eseteket is.

Addig is Drága Várandós Anyuka! Le a szoros és kényelmetlen melltartókkal, szét a keresztbe tett lábakat, ne cipekedj a csípődön és lehetőleg vagy ülj egyenesen vagy feküdj le és ne feledd, a várandósságnak nem kell fájnia!!! 

Időpont kéréshez és bejelentkezéshez hívj:
+36-70/772-9009

Vagy foglalj időpontot ingyenes, online konzultációra.

KONZULTÁCIÓ

Leave a Reply