Skip to main content

Kismama, szülésmegindító és gyermekágyas masszázs

Kismama masszázs

Kismama masszázs

kismama masszázs
RELAXÁCIÓ

Az érintés csodája

A benned végbemenő folyamatok mind a természet csodái, de ugyanakkor biztosan érzed, hogy mennyire igénybe veszik a tested és a lelkedet is. A változások váratlanok és néha ijesztőek lehetnek, de ha bizalommal és szeretettel figyeljük ezeket a változásokat, elfogadni is könnyebb. Ezt az elfogadást igyekszem segíteni az érintés csodájával, melyet kiegészít az aromaterápia varázslatos tudománya. Illóolajok, bázisolajok, aromavizek mind a kelléktáram része és intuitíven rád hangolva, veled együtt választom ki az a kombinációt, ami a legjobb számodra és a kisbabád számára. A hétköznapi nyüzsgést egy kicsit hátra hagyva egy olyan testi-lelki feltöltődést ajánlok Neked, amivel lehetőséged nyílik még többet nyújtani a babának úgy, hogy közben Te is meg tudsz pihenni egy kicsit.

A masszázs során tiszta, minőségi illóolajokkal és a legjobb minőségű bázisolajjal ápolom a bőrödet, lazító, simító mozdulatokkal oldom a feszültséget testi és lelki szinten is. Halk zene hangjai segítenek ellazulni, a gyertyafény különleges atmoszférája pedig lehetőséget ad, hogy behunyd a szemed és a világ zaját egy kicsit magad mögött hagyd. Ezekben a pillanatokban megérezheted babád finom mozdulatait, amiket talán a nap során észre sem veszel, mert annyira aprók. A kisbabák a masszázs alatt többnyire elcsendesednek, de olyan is van, hogy éppen az ellenkezője történik. Ha inkább beszélgetnél, kérdéseid vannak arra is van lehetőség a kezelés közben, vagy utána egy csésze tea mellett.

IDŐPONTFOGLALÁS
masszázs aromaterápiával

Szülésmegindító masszázs

vajúdás apával
HA ITT AZ IDŐ

Hogyan is működik?

Te tudod mi indítja el a kisbabádat a megszületés útján? Vajon ő indul el? Vagy a Te tested bátorítja az elindulást? Míg korábban úgy tartották, hogy az anya testén múlik a szülés megindulása, addig manapság egyre inkább úgy gondolják, hogy a baba indítja be a folyamatot. Persze a kettő egymástól nem nagyon választható el.

A tudományos háttér hormonális változásokkal magyarázza a szülés indulását, de én azt is gondolom, hogy a szülés mélyen lelki és spirituális folyamat, és ha engedjük, hogy hasson ránk, akkor bizony csodákra lelhetünk közben.

Ilyen csoda az is, ha a kisbabád a lehető legjobbkor, a legjobb időben indul el, mikor te is készen állsz és a világ is az ő fogadására. Ideális helyzetben ez nem egy siettethető folyamat, ám ha körülnézünk, azért láthatjuk, hogy ritkán történik türelmes várakozás.

Ez a masszázs a kismama masszázs egy speciális fajtája, melyet tapasztalati úton, 17 éve folyamatosan fejlesztek és a kismamáknak hála, gyakorlom is.

A technika teljesen kíméletes és fájdalommentes, nincsen semmilyen negatív hatása, és nem okoz azonnali szülésmegindulást. Egész egyszerűen a masszázsmozdulatok, az energiák áramlása, a speciális olajkeverék és a kellemes, ellazult állapot hozza meg azt az eredményt, hogy várhatóan, 48 órán belül a szülés elindul.

Ezt a technikát csak a szülés várható időpontja előtt egy-két nappal érdemes alkalmazni, mert csak akkor hatásos, ha a baba már készen áll és csak az utolsó, finom bátorítás hiányzik neki. Akkor is segíthet, ha a terminust már betöltötte, de a baba még várat magára. A terápia biztonságos, nem árthatunk vele és a baba is jól érzi magát a kezelés alatt.

Tündi
lágy érnités, kismama masszázs

Az elmúlt közel 15 év alatt sok kismama fordult hozzám, hogy bátorítsuk a kisbabáját elindulásra, megszületésre a szülésmegindító masszázs segítségével. A finom olajok, a lágy érintések és a biztonságos légkör, amit dúlai attitűddel igyekszem megteremteni, számos kisbaba érkezését tette könnyebbé. Ilyenkor egy halvány fátylat terítek a külvilág zajára, és csak rád figyelek és a babára.

Ha szeretnél, beszélgethetünk közben, van olyan, hogy kimondódik valami, ami fontos, szabad elsírni azt, ami nehéz én pedig ott leszek melletted és biztonságos teret és osztatlan figyelmet adok közben.

És igen néha órákon belül megtörténik az elindulás, de van, hogy egy két nap és olyan is, hogy minden jó szándékom ellenére a kezelés egy kellemes masszázs élményét adja és nem többet. Ilyenkor fejet hajtok a nagyobb akarat előtt és elfogadom, hogy a babáknak saját történetük és élettervük van a megszületéshez is. Fontos tudni, hogy egy várandós anyuka testében sok-sok olyan folyamat játszódik le, ami szabad szemmel, sőt még gépekkel sem mindig láthatóak. Így azzal a bizalommal erősítelek, hogy a test, akkor is dolgozik és halad a maga útján, mikor mi ebből mit sem sejtünk.

A masszázs mellé írtam egy meditációt is, amit bármikor meg hallgathatsz a szüléshez készülődve és az olajat, amit neked készítek, ott hagyom, hogy segíthessen a szülés óráiban is.

IDŐPONTFOGLALÁS
kismama jóga

Masszázs a gyermekágyas időszakban

elképzelt kisbaba
REGENERÁCIÓ

A gyermekágyi időszak kihívásai

Mikor a kisbabánk világra jön a testünk óriási munkát végez, a vajúdás megpróbáltatásai, vagy a császármetszés folyamán bizony komoly fájdalmaink lehetnek test szerte. A hormonjaink hullámzóak, ahogy a fájdalmak a testünkben, nem vágyunk másra, mint szeretetre, törődésre és odafigyelésre. A masszázs folyamán a test ellazul és gyógyító, regeneráló folyamatok indulnak el, melynek hatására több anyatej termelődik és akár az éjszakai gondoskodással kimaradt alvás is részben pótolható.

Sokszor a kórházi ágy kényelmetlensége, a szoptatás nehézségei tovább erőltetik a hátizmokat, és ilyenkor még inkább vágyunk egy kis odafigyelésre, kényeztetésre.

Igyekszem alkalmazkodni és gyermekágy intimitását nem megzavarva, oldani a feszültséget egy aromaterápiás kényeztető masszázzsal. A terápia alatt a kisbaba is ott lehet veled, közben szoptathatsz is, ha úgy alakul.

IDŐPONTFOGLALÁS
arcmasszázs